مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی: پیشرفت حمل و نقل بینالمللی در گرو اعتماد متقابل است
مدیرکل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: اعتماد مهمترین مولفه در توسعه است و تنها با ایجاد اعتماد بخشهای دولتی و خصوصی میتوانیم در حوزه حمل و نقل بینالمللی پیشرفت کنیم.
ابراهیم نصری، در اولین همایش ملی ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی در مسیر توسعه اقتصادی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی به طور کلی دو رویکرد دارد؛ ابتدا ارتقاء زیر ساختهای حمل و نقل ترانزیت بینالمللی با وجود محدودیتهای منابع پس از تحریم اعم از بنادر جادهها و مواردی از این قبیل که باید به آن توجه شود. با این توضیح که 9 میلیون تن ترانزیت حق ما نیست و باید بیشتر باشد. در حال حاضر تا 50 میلیون تن ترانزیت ظرفیت کار داریم که از آن به درستی استفاده نمیشود. رویکرد دوم در بحث ضوابط و قوانین تعدد تصمیم گیریها است. در حال حاضر ادارههای موازی وجود دارد که کار را برای حمل و نقل و ترانزیت دشوار میکنند و باید به این وضعیت ساماندهی شود. نمایندههای مردم قوانین را تصویب میکنند و تشکلهای صنفی نقش بسزایی در شکلگیری این قوانین دارند.
وی تصریح کرد: در بحث ترانزیت اطراف کشور در 30 سال گذشته جایگاه خاص جمهوری اسلامی ایران رقابت ناپذیر است. برای مثال یک کشور مشکل امنیت در منطقه دارد یا کشور دیگری مشکل بُعد مسافت دارد. اینها فرصتسوزی نیست اما کاش از فرصتها بهتر استفاده میکردیم چون امروز کشورهای منطقه همتراز و در برخی موارد بهتر از ما در این حوزه فعالیت میکنند. در حال حاضر جبر اقتصادی وجود دارد و با این حال باید از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببریم.
مدیرکل اداره راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت استفاده از فرصتهای پیش رو خاطر نشان کرد: تا امروز بسیار زمانسوزی کردهایم. حرف زدهایم و مصوبات داشتهایم. باید در این پنلها بستههای عملیاتی داشته باشیم و این برنامهها اجرایی شوند. من در بخش اجرا و نظارت هستم و مهمترین درد من این است که نمیتوانم گره از کارها باز کنم. اعتماد مهمترین مولفه در توسعه است و تنها با ایجاد اعتماد بخشهای دولتی و خصوصی میتوانیم در حوزه حمل و نقل بینالمللی پیشرفت کنیم.
وی افزود: ستاد تدبیر که به تازگی در خراسان رضوی شکل گرفته و نگاه اقتصادی استاندار خراسان رضوی از فرصتهایی هستند که میتوانند بحثهای مرتبط با حمل و نقل را عملیاتی کنند تا بشود بهتر از ظرفیتهای استان استفاده کرد.