صنایع ما تجات محور نیستند!
مدیر ترانزیت و حمل و نقل جادهای کشور تأکید کرد
مدیر کل دفتر ترانزیت و حمل و نقل جادهای سازمان راهداری و حمل و نقل کشور گفت: بسیاری از صنایع ما همچنان تجارت محور نیستند. بسیاری از شاخههای صنعت تاکنون حذف شدهاند اما صنعت ترانزیت مدام در حال ارتقا است چرا که نیروی محرکه توسعه اقتصادی در جهان است.
منوچهر سلمانزاده در اولین همایش ملی ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی کشور اظهار داشت: در موقعیت فعلی، ما با دو کشور دنیا میتوانیم تعامل ترانزیتی داشته باشیم. تجارت هندوستان با اروپا و چین با بخشی از اروپا. ما میتوانیم یکی از مسیرهای خوب تجارتی میان هندوستان و اروپا باشیم و اگر بتوانیم سهمی در این دو تجارت داشته باشیم میتوانیم 360 هزار شغل ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر بنا باشد امروز تصمیمی در این همایش گرفته شود امیدوارم بتوانیم با همکاری سایر ادارات مستقر در مرزها از جمله گمرک به روند کارهای مرز سرعت و کیفیت ببخشیم.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل جادهای سازمان راهداری حمل و نقل کشور خاطرنشان کرد: امروزه مرزهای جادهای ما بسیار سنگین شدهاند. ما در گذشته مرزی داشتهایم که تجربه 2500 تردد را داشته است، اما امروزه با 700 تردد در روز از این مرز خشنود میشویم. دلیل آن تشریفات گمرکی در مرزها است چون در حال حاضر چهارده رویه گمرکی در مرز وجود دارد. در واقع، رویههایی که میتوانیم در عمق کشور انجام دهیم در مرز انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه باید مرزها را سبک کنیم و سرعت کارها را بالا ببریم، گفت: این موضوع میتواند در ارتقا کیفیت بخش اجرایی ترانزیت موثر باشد.
وی ادامه داد: تاکنون انقلاب صنعتی اول، دوم و سوم اتفاق افتاده است. در حال حاضر در دوره گذار هستیم و انقلاب صنعتی چهارم را در پیش خواهیم داشت. انقلاب صنعتی اول اختراع ماشین بخار بود و محوریت حمل و نقل باعث تحول در این حوزه شد. در انقلاب صنعتی دوم نفت و الکتریسته کشف شد و تولیدهای انبوه شکل گرفت. از جایی به بعد تولید انبوه مشکلاتی برای تولید ایجاد کرد. در انقلاب صنعتی سوم از سال 1950 به بعد این اصل ارائه شد که «صنعتی پایدار است که تجارت محور باشد». محوریت توسعه اقتصادی سوم بر اساس فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل گرفت. در سال 1990 بحث زنجیره تامین مطرح شد و به صاحبان صنایع اجازه داد تا بیآنکه حضور داشته باشند، از دوردستها مدیریت کنند. در نهایت از انقلاب صنعتی اول تا پایان انقلاب صنعتی سوم تماما صنعت حمل و نقل و ترانزیت به چرخ صنعت جهان کمک کرد. امروز نسل چهارمی به نام هوش مصنوعی یا روبات در حال شکلگیری است که پیشبینی میشود این نسل 3.7 تریلیون دلار به ارزش افزوده صنعت جهان اضافه کند.
سلمانزاده خاطرنشان کرد: آفتی که امروز در کشور داریم این است که هنوز در دوره دوم ماندهایم و بسیاری از صنایع ما همچنان تجارت محور نیستند. بسیاری از شاخههای صنعت تاکنون حذف شدهاند اما صنعت ترانزیت مدام در حال ارتقا است چرا که نیروی محرکه توسعه اقتصادی در جهان است.