توجه به ظرفیت های طبیعی و ژئو استراتژیک برای رونق تجارت و بازرگانی
نماینده مردم مشهد مطرح کرد:
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی که امکان فروش نفت برای کشور میسر نیست، با بهرهگیری هوشمندانه از ظرفیتهای طبیعی و ژئواستراتژیک کشور میتوانیم به رشد تمدن خود و رواج هرچه بیشتر بازرگانی و تجارت خود در منطقه بپردازیم.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در اولین همایش ملی ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی در مسیر توسعه اقتصادی عنوان کرد: به طور کلی نگاه دولت و مجلس اینگونه است که در حوزه مقررات دایی اگر جایی مزاحمتی هست مساعدتی صورت بگیرد و قوانین اصلاح شوند اما برخی تصور میکنند مقررات زدایی به معنای تخفیف مالیاتی و معافیت مالی است در صورتی که چنین چیزی ممکن نیست. در شرایط جنگ اقتصادی کنونی اگر نتوانیم با فروش نفت، کشور را اداره کنیم باید با مالیات این کار را انجام دهیم. شما کمک کنید این کار رونق پیدا کند و مالیات بیشتری برای اداره کشور پراخت شود. هیچ بخشی در کشور کارش به تنهایی پیش نمیرود مگر اینکه منافع مجموعه سایر بخشها را پیشبینی کند. این نگاه جزیرهای، انحصاری و بخشی باید از بین برود تا یک رشد پایدار اقتصادی در کشور اتفاق بیافتد.
وی افزود: فصل اقتصادیای که ما در حال حاضر طی میکنیم فصل بدون نفت است. از سال گذشته این موضوع مطرح شد که باید به ایجاد رونق در اقتصاد بدون نفت بپردازیم و شغل اصلی ما که در سده اخیر نفت فروشی بوده است را تغییر دهیم. هر ملتی برای رشد و توسعه و ساخت اقتصاد و تمدن خود یک بازار داخلی دارد و یک شغل بینالمللی و عموما شغل بینالمللی هر کشور است که زیرساخت توسعه و تمدن آن سرزمین را ایجاد میکند. برای ایجاد هر تمدنی پشتیبان اقتصادی لازم است.
این نماینده مجلس عنوان کرد: سئوالی که مطرح میشود این است که در اقتصاد بدون نفت، باید چه اقتصادی را مبتنی بر چه ظرفیت بزرگی پایهگذاری کنیم که بتوانیم این تمدن بزرگ ایرانی اسلامی را اداره کنیم. آیا آینده جهان به سوی پیشرفت تکنولوژی و از دستور کار خارج شدن تامین انرژی از طریق سوختهای فسیلی حرکت میکند؟ این اتفاق پدیدهای جهانی است که در چشمانداز سال 2030 شاهد آن خواهیم بود و در دهههای پیشرو انرژی هستهای به طور کامل جایگزین سوختهای فسیلی استفاده خواهد شد. هم اکنون نیزکشورهایی که بیشتر حواسشان به سهم تکنولوژی در شکلگیری آینده است سهام نفتشان را به سایر کشورها واگذار میکنند و بر روی تکنولوژیهای جدید سرمایهگذاری میکنند.
وی در ادامه به پیشینه اقتصادی تاریخ ایران پرداخت و گفت: برای پاسخ به این سئوال که چه اقتصادی را میتوان جایگزین اقتصاد نفتی کرد باید به بررسی 7000 سال تاریخ مکتوب تمدن ایران بپردازیم، تمدن پهناور و قدرتمند ایران باستان به طور کلی برای اداره کشور سه مسیر درآمد جهانی داشتهاست. درآمد اصلی ایرانیان در گذشته از راه «بازرگانی» بوده است. بازرگانی و جابهجایی کالا در جهان با محوریت جاده ابریشم در اختیار ایران بوده و این راه باعث قدرتمندی ایران در تشکیل تمدن بوده است. دومین راه درآمد، مرکزیت تولید علم و تربیت دانشمند، و راه سوم تولید هنر و صنایع هنری بوده است.
قاضیزاده هاشمی خاطر نشان کرد: ایرانیان همواره در طول تاریخ توانستهاند از موقعیت ژئواستراتژیکی کشور که خداوند به ما ارزانی داشته حداکثر استفاده را بکنند و در طی سدههای متمادی، مرکز بازرگانی جهان باشند. یکی از دلایلی که ایران همیشه تحت اشغال و حمله عوامل بیگانه بوده همین است که ایران به واسطه موقعیت ژئواستراتژیک خود، قطب اصلی تجاری، مالی و اقتصادی جهان بوده است.
وی تاکید کرد: ما در حوزه حمل و نقل بینالمللی و ترانزیت نباید تنها به به کارهایی که شرکتهای مربوطه در حال حاضر انجام میدهند اکتفا کنیم بلکه باید مجموعه ظرفیتهای کشور را اعم از ریلی، جادهای، بندری و... شناسایی کنیم و از ظرفیتهای اقتصادی ایران در کشورهای همسایه نیز حداکثر استفاده را ببریم. در این زمینه پذیرای پیشنهادات و نظرات فعالان حوزه حمل و نقل و ترانزیت در مجلس شورای اسلامی هستیم.
قاضیزاده هاشمی گفت: بسیاری معتقدند پس از شکلگیری اقتصاد نفتی در ایران، ما از نفت به درستی استفاده نکردهایم. من چنین اعتقادی ندارم. نفت، ایران جدید را ساخته است. هرآنچه که امروز از جمله آموزش، بهداشت و درمان، جاده و.. داریم همگی ماحصل نفت است و بسیاری از زیرساختهای کشور از نفت به دست آمدهاند. با این وجود معتقدم میتوانستیم خیلی بهتر از ظرفیت نفتی خود استفاده کنیم. در شرایط کنونی که امکان فروش نفت برای کشور میسر نیست، با بهرهگیری هوشمندانه از ظرفیتهای طبیعی و ژئواستراتژیک کشور میتوانیم به رشد تمدن خود و رواج هرچه بیشتر بازرگانی و تجارت خود در منطقه بپردازیم.