تحقیقات بازار

مقدمه

تاریخ : 1400/06/14

تحقیقات بازار به معنای دست یابی به آگاهی بیشتر درمورد حوزه فعالیت، مخاطبان، نیازها، رقبا، بازار هدف و… است تا با تدوین استراتژی درست و برنامه‌ریزی اصولی بتوان عملکرد بهتری داشت. اطلاعات و داده‌های به دست آمده در تصمیم‌گیری‌ کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ نقش دارد و هر چه این تحقیقات و تحلیل‌ها دقیق‌تر باشد، بدون شک مراحل اجرایی نیز بهتر خواهد بود و سریع‌تر می‌توان به اهداف تعیین شده دست پیدا کرد.

تحقیقات بازار یکی از عوامل مهم رقابت بین شرکت ها به حساب می آید. با شناختن مشتریان می توان مبنای رقابت در بازار را تغییر داد. با استفاده از تحقیقات بازار، اطلاعات جمع آوری شده مورد بررسی قرار می گیرد و با تحلیل اطلاعات می توان نیاز بازار، اندازه و رقابت در بازار را تعیین نمود. 

سرفصل هایی که در بخش تحقیقات بازار ارائه می گردد، شامل موارد زیر است:

  1. شناخت دقیق خدمات، محصولات و مشتریان:

 به منظور شناخت کامل از محصولات و یا خدمات ، تمامی اطلاعات لازم برای انجام کار در این فصل درج می گردد.

  1. شناسایی و آنالیز دقیق رقبا با کمک ابزارهای قدرتمند گوگل:

شناخت و بررسی رقبا از نظر جایگاه، کانال ها و ابزارهای تبلیغاتی در بستر اینترنت، زیرساخت ها و شیوه حضور آنها در فضای مجازی، سرویس ها و خدمات ارائه شده به مشتریان و روش جلب آنها می تواند به سازمان یا بنگاه اقتصادی در جهت درک بهتر بازار و جایگاه خود و نهایتاً میزان بودجه و تلاش مورد نیاز کمک قابل توجهی نماید. در این مرحله، رقبا شناسایی و رقبایی که بهترین رتبه را در میان سایر رقبا دارند مورد آنالیز دقیق تر قرار می گیرند و اطلاعات جزئی و دقیق برای هر رقیب مشخص می گردد.

  1. تدوین استراتژی گوگل در موضوع SEO و Adwords با توجه به نیازهای مشتریان هدف:

امروزه در فضای مجازی، گوگل به عنوان یک رسانه ارزشمند و اثرگذار بر مشتریان و بازار شناخته شده است. این ابزار می تواند جهت اجرای تبلیغات و تولید محتوای بهینه سایت استفاده شود. دو استراتژی SEO و Adwords و برنامه هر کدام، در این بخش به تفکیک مشخص خواهند شد.

  1. تدوین استراتژی ورود به بازار بر اساس اطلاعات به دست آمده از ماتریس SWOT و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به فروش بهتر:

تحلیل SWOT ابزاری کارآمد جهت شناسایی شرایط محیطی و توانایی های درونی و همچنین شناخت محیط پیرامونی آن است. با کمک این ابزار، علاوه بر شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدها ، پس از امتیازدهی به هریک از این موارد، به استراتژی مناسب و درنهایت پیشنهادهای کابردی و تاکتیک های بازاریابی مورد نظر دست می یابیم.

  1. تدوین برنامه تبلیغاتی در صورت تصمیم به ورود به بازار:

در این بخش بودجه موردنظر میان روش های مناسب برای تبلیغات به طور ماهیانه تقسیم می گردد.

  1. تدوین KPI های بازرگانی:

KPI به معنای شاخص عملکرد کلیدی، یک ارزش قابل اندازه‌گیری می‌باشد که نشان می‌دهد چگونه یک شرکت به اهداف کلیدی کسب‌وکار رسیده است. سازمان‌ها از KPI در سطوح مختلف استفاده می‌کنند تا موفقیتشان را در رسیدن به اهداف ارزیابی کنند.

  1. انجام Segmentation و انتخاب بهترین Segment برای ورود در کنار بررسی پرسونای مشتریان:

در این بخش تمرکز بر روی مشتریان بوده تا با شناسایی و تقسیم بندی دقیق آنها، دلیل خرید و خدمات و محصولاتی که باید برای هر دسته ارائه گردد، مشخص شود.

همچنین یکی دیگر از موضوعاتی که در ادامه مسیر باید مورد توجه قرار گیرد، مخاطبانی هستند که شناخت کامل و دقیقی از آنها وجود ندارد. بنابراین باید به صورت مشتریان فرضی تعریف شده و برنامه بازاریابی بر این اساس انجام شود، که به آن پرسونانویسی گفته می شود. بر اساس این مشتریان فرضی، می توان انواع تولید محتوا، مشوق های فروش، شعارهای تبلیغاتی و ... را مشخص نمود.

  1. ارائه برنامه های تولید محتوا برای راه اندازی و بهبود سایت و شبکه های اجتماعی:

به منظور برخوردای از یک وب سایت با محتوای خوب و همچنین فعالیت درست در شبکه های اجتماعی، آگاهی از نحوه تولید محتوای مناسب و زمان محتواگذاری، از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا در این فصل نمونه هایی از تولید محتوای مناسب و تقویم تولیدمحتوا ارائه خواهد شد.

  1. ترسیم Wireframe های وب سایت بر اساس تحقیقات انجام شده و ارائه بهترین پیشنهادها برای درج در وب سایت:

در این بخش بر اساس تحقیقات صورت گرفته، طرح ابتدایی برای طراحی هرچه بهتر وب سایت پیشنهاد می گردد.

برای ثبت درخواست انجام پروژه تحقیقات بازاراینجارا کلید کنید.