اخبار انجمن

یک بام و دوهوای تفتان و میرجاوه؛فعلا تردد تسهیل شده

تاریخ : 1403/08/28


رییس کمیته سوخت انجمن صنفی حمل‌و‌نقل بین‌المللی خراسان رضوی، گفت: بیش از یک ماه است که ناوگان حامل گاز طبیعی به مقصد پاکستان برای خروج از پایانه مرزی میرجاوه در صف‌های طولانی قرار می‌گیرند و رانندگان مجبورند تا 10 روز برای نوبت خروج در این صف‌ها منتظر بمانند. 
محمدرضا قربانی تصریح کرد: مسوولان پایانه مرزی میرجاوه علت تشکیل این صف‌های طولانی را کُندی تخلیه در پایانه تفتان داخل خاک پاکستان اعلام می‌کنند در حالی که به نظر می‌رسد مشکلی برای تخلیه در آن سوی مرز وجود ندارد و کامیون‌های حامل گاز طبیعی ایرانی پس از تخلیه ظرف 2 تا 3 روز به خاک ایران برمی‌گردند.  
وی تاکید کرد: با استناد به مهرهای ورود و خروج در گذرنامه رانندگان ایرانی مدت توقف در این سو آن سوی مرز مشخص می‌شود. طبعا مدت زمان توقف ناوگان ایرانی در پایانه مرزی میرجاوه و زمانی که وارد پایانه مرزی تفتان پاکستان می‌شود و بر می‌گردد باید تناسب داشته باشد.  
این فعال حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی، گفت: محموله ناوگان ایرانی که وارد خاک پاکستان می‌شوند عمدتا مشتقات نفتی به ویژه گاز طبیعی است که در عسلویه بارگیری می‌شود که اگر کامیونی به مدت 10 روز در نوبت خروج از مرز توقف داشته باشد راننده آن می‌تواند ماهانه فقط یک سرویس انجام دهد و در واقع از گردونه حمل‌ونقل خارج می‌شود و از طرفی سرمایه ملی به هدر می‌رود. 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشور ما به لحاظ ذخایر گازی در رتبه دوم دنیا قراردارد و اگر اقدامی برای صادرات آن از پالایشگاه‌ها صورت نگیرد، فلر شده و می سوزد، از این رو لازم است تسهیلاتی در پایانه مرزی میرجاوه برای سرعت بخشی به خروجی‌ کامیون‌های ایرانی در نظر گرفته شود.  
قربانی سیاست‌گذاری برای ایجاد صف در پایانه مرزی میرجاوه را اشتباه دانست و افزود: اگر تعداد ترددها به میزان گذشته برگردد، حجم صادرات گاز حداقل به 2 برابر خواهد رسید. 
وی گفت: ما این مشکل را از طریق انجمن صنفی حمل‌ونقل بین‌‌المللی پیگیری کردیم و آقای زمانیان رییس محترم انجمن موضوع را با مسوولان تهران و پایانه مرزی میرجاوه مطرح کردند در حال حاضر تردد ها بیشتر شده و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
شایان ذکر است گذرگاه مرزی میرجاوه مهم‌ترین گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان است و در ۱۲ کیلومتری شهر میرجاوه و مجاورت شهرک تفتان پاکستان و ۸۹ کیلومتری جنوب شرق زاهدان قرار دارد. نام این مرز در کشور پاکستان، مرز تفتان است.